Kokią patalynę rinktis – lino ar medvilnės?

Lino gaminiai

Linas – vienas seniausių audinių, kuris pradėtas naudoti nuo neatmenamų laikų. Tai rankų darbo audinys, reikalaujantis ilgo apdirbimo laiko. Lino gaminiai ypač vertinami žmonių, kurie mėgsta natūralumą ir patogumą. Linas – natūralus pluoštas – aukščiausios kokybės medžiaga. Tinkamai prižiūrimas audinys gali tarnauti ne vienus metus, kuo dažniau lino gaminius skalbiame, tuo minkštesni jie tampa.

Lininė patalynė

Suprantantys ir vertinantys lino savybes renkasi ne tik lino drabužius, bet ir patalynę. Tai puikus pasirinkimas šiltoms naktimis, kai patalynė neleidžia kūnui perkaisti. Lino patalynė turi ypatingų savybių – sušildo vėsiuoju metų laiku, todėl šie patalai patiks net ir mėgstantiems miegoti šilčiau. Lino patalynė turi antibakterinių savybių ir tinka alergiškiems žmonėms, tuo tarpu medvilnė šių savybių neturi.

Kokią patalynę rinktis – lino ar medvilnės?

Dažnai lino ir medvilnės patalynės yra lyginamos. Jos turi panašumų, bet savo savybėmis ir išvaizda labai skiriasi. Savo tvirtumu medvilnė yra tris kartus plonesnė už liną. Linas dyla gerokai lėčiau. Medvilnė yra gerokai minkštesnė ir švelnė, bet lino patalynė tarnauja ilgiau. Linas turi termoreguliacinių savybių, medvilnė šių savybių neturi. Kokią patalynę rinksitės jūs?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *